Трудно е да си представим човек, който следва тенденциите, но не е чул за кандидатурата. Тази услуга за публикуване на фото и видео съдържание стана част от нашия живот, без която почти всеки ден не работи. Програмата разполага с голям набор от различни инструменти, от които трябва да знаете майсторство с него.

Помислете за функцията за блокиране и разберете как да отключите човек в Instagram.

Чрез смартфона

Най-често ползвайте услугата чрез смартфон. Научете как да отключите потребител в телефона на Instagram:

  • Отворете програмата
  • Отидете на страницата на вашия профил. За целта кликнете върху последната икона в панела в долната част на екрана.

  • Отидете в менюто, като кликнете върху точките в горната част на екрана надясно.

  • В секцията "Профил" изберете линията "Блокирани потребители".

  • Изберете профила на Instagram, добавен към черния списък, за да го отключите.

  • На страницата на блокирания човек кликнете отново върху точки, за да извикате менюто или кликнете върху бутона Отключване.

Записът може да бъде намерен и като се търси псевдоним или като се премине към профил чрез директна връзка, за да се изтегли акаунт от черен списък (параграфи 6, 7).

Платформата за Android и iOS е една и съща по отношение на функционалността. Ето защо тази инструкция ще ви помогне да разберете как да отключите потребител в Instagram от iPhone и Android.

От компютъра

Как да отключите човек от Instagram от компютър:

  • От уеб версията.
  • От програмата за компютъра.
  • Онлайн версията на Instagram.com няма всички функции на мобилното приложение. Няма меню за преглед на черния списък, но това няма да попречи на премахването на заключването. Как да го направите:

    • Отворете уеб версията.
    • В лентата за търсене в горната част на страницата въведете псевдонима на заключения профил.
    • От падащия списък изберете този, който искате.

    • Кликнете върху синия бутон до псевдонима.

    • В изскачащото съобщение потвърдете действието.

    • Затваряне на прозореца.

    Страницата автоматично ще се рестартира и заключването ще бъде премахнато.

    От молбата за Winds

    Сега научете как да отключите потребител в Instagram с помощта на компютърна програма.

    Приложенията за Windows могат да се изтеглят безплатно от Microsoft Store, който вече е на компютъра или да се отвори магазин в браузъра.

    Какво да направите след инсталирането и как да деинсталирате хората на Instandram на Windows:

    • Стартирайте програмата.
    • Влезте.
    • Отворете профила си със същия бутон като мобилното приложение.

    • Кликнете върху зъбното колело заедно с големия бутон Редактиране. Менюто се отваря като приложение за смартфони.

    • В лявото меню кликнете върху Блокирани потребители.

    • Изберете желания от вас контакт.
    • На страницата в горния десен ъгъл кликнете върху три точки. Ще се покаже изскачащо меню.

    • Изберете Отключи.

    • Потвърдете отново действието в съобщението.

    В приложението за Mac

    За да премахнете човек от черния списък на Mac, инсталирайте програмата Grids for Instagram.

    Този метод не е подходящ за всички, като платено приложение в Mac App Store.

    Ако не е на компютъра ви, по-лесно е да използвате версия за браузъри.

    Инструкция за мрежи:

    • Отворете програмата
    • Въведете данни за вход и парола.
    • В горната част, в средата на екрана, кликнете върху иконата на лупа. Отваря се лентата за търсене.

    • Въведете псевдонима на блокирания потребител.
    • Изберете профил.
    • На страницата с профил отдясно на екрана кликнете върху иконата с три точки.
    • Елементът за премахване на блок ще бъде последният от падащото меню, за да го изберете.
    • Програмата ще поиска потвърждение - изберете Да.
    • Опреснете страницата, като кликнете върху стрелката в горния ляв ъгъл.

    Сега знаете как да отключите контакт от вашия компютър.

    Ако профилът не е намерен

    Понякога човек, който е заключен, не може да го намери в черния списък или чрез търсене. Как да отключите човек в Instagram, ако потребителят не е намерен?

    Няма начин. Ако страницата може да бъде намерена, това означава, че тя е блокирана от собственика на сметката или е премахната от администрацията за нарушение на правилата.

    Отключването ще бъде възможно, след като собственикът възстанови профила.